Írska whiskey
Jednou z kľúčových vlastností Írskej whiskey je jej tradičný proces trojitej destilácie. Na rozdiel od Škótskej whisky, ktorá sa zvyčajne destiluje dvakrát, Írska whiskey sa destiluje trikrát. Predpokladá sa, že táto dodatočná destilácia prispieva k hladkosti a ľahkosti whisky.
Vyrába sa predovšetkým zo sladového a nesladového jačmeňa, hoci niektoré írske liehovary používajú aj iné obilniny, ako je kukurica alebo pšenica.
Írska whiskey ponúka celý rad chutí a vôní. Medzi bežné chuťové tóny patrí med, vanilka, kvetinové podtóny, citrusové plody a jemná korenistosť. Írska whiskey, podobne ako ostatné druhy whisky, dozrieva v dubových sudoch. Doba zrenia sa môže líšiť, pričom minimálna požiadavka je tri roky.
Najpredávanejšie

Destiluje sa 3 krát. Je úžasne jemná, hladká a plná komplexných chutí - fudge, karamel, korenie, tóny dreva a kože...

Žiadne prehnane komplikované chuťové nuansy, žiadne pokrútené arómy, ale jednoducho jemná írčina, ktorá vyťaží z minima maximum. Aróma bohatá a...